[SOLVED] Several Qt problem on BB Qt



  • I'm creating an app from scratch...ok I'm able to show a background in portrait mode, but when I just put
    @
    import QtMultimediaKit 1.1
    @

    The screen returns to be white (doesn't matter if I put multimedia in .pro file)



  • QtMultimediaKit should be there. However, not everything is implemented yet (like the camera).

    I am getting "module "QtMultimediaKit" is not installed" error.



  • I am getting “module “QtMultimediaKit” is not installed” error.

    Are you using the simulator or a dev alpha?
    Did you set a qml import path in the bar descriptor file?



  • [quote author="Bomb3rman" date="1357823744"]
    Are you using the simulator or a dev alpha?
    Did you set a qml import path in the bar descriptor file?[/quote]

    I'm using a alpha dev B. What do you mean with set import in bar descriptor?
    I've set qml dir in bar descriptor.



  • Are you having sth like this in the bar descriptor? If the answer is yes, how does this line of code look like? And if no, can you add this line and try it again?

    <env var="QML_IMPORT_PATH" value="/usr/lib/qt4/imports"/>



  • [quote author="Bomb3rman" date="1357833115"]Are you having sth like this in the bar descriptor? If the answer is yes, how does this line of code look like? And if no, can you add this line and try it again?

    <env var="QML_IMPORT_PATH" value="/usr/lib/qt4/imports"/>[/quote]

    Wow...now it works!
    that's very strange; I had the same line but value was "/app/native/imports".
    The other lines are as shown:
    <env value="app/native/plugins:/usr/lib/qt4/plugins" var="QT_PLUGIN_PATH"/>
    <env value="app/native/lib:/usr/lib/qt4/lib/" var="LD_LIBRARY_PATH"/>



  • /app/native/imports is a folder inside your application sandbox. If you don't deploy Qt yourself, than this folder does not contain the plugins. Skiping the line with <env var=“QML_IMPORT_PATH” value=”...> completely should be fine as well.



  • Sorry for digging old topic up.I already copy example code but why i still encounter the same error.The code above seems to be missing "/"

    Example Code
    @<env var=“QML_IMPORT_PATH” value=”/usr/lib/qt4/imports”/>@ //For some reason "/" won't appear beside code but i do put it

    @file:///accounts/1000/appdata/com.Tester.testapp.testDev_xx_testapp35f67ca8/app/native/qml/MyApp/main.qml:7:18: Type Control unavailable
    file:///accounts/1000/appdata/com.Tester.testapp.testDev_xx_testapp35f67ca8/app/native/qml/MyApp/Control.qml:3:1: module "QtMultimediaKit" is not installed @



  • A new snapshot (Qt 5.2.1) is available for BB "here":http://qt-project.org/wiki/Qt5-on-BlackBerry10


Log in to reply