وراثت
-
p{direction:rtl; text-align:right}. باید عضو هایی که می خوان تغییر کنند public باشند و شی بسازی یا اگه می بینی که زیاد داره از اصول مهندسی نرم افزار خارج میشه
همه رو تو یک کلاس بنویس یا از وراثت استفاده کن و اعضا رو protected بزار کلاس دومی اونا را ارث ببره
علی جان یه خورده وقت می بره بخوام کامل کنم سعیمو میکنم تا فردا یه سورس هم بذارم -
p{direction:rtl; text-align:right}. ممنون
منظورم همون مثال خودت بود که کوچیکه و زیاد وققتو نمیگیره
خیلی شرمنده میکنی مصطفی جان
من توی ارسال از فرم اول به فرم دوم موفق شدم با سیگنال و اسلات این کار رو بکنم ولی برای اینکه دیتای فرم دوم که توی اولی ساخته شده رو برگردونم مشکل دارم
طرز کار یکیه ولی نمیدونم چرا برای برگشت کار نمیکنه
اول می خواستم کلاس دوم رو از اولی به ارث ببرم بعد دیدم توی برنامه های بزرگ این کار رو نمیشه کرد یا اگه بشه اتلاف حافظه زیادی داریم
در مورد public کردن هم کد جالبی از آب در نمیادp{direction:rtl; text-align:right}. انشاءلله لینوکس رو شروع کنی ما توی فروم لینوکس جبران کنیم :)
-
p{direction:rtl; text-align:right}. علی جان مسئله وقت نیست (من نه دانشگاه میرم نه به طور جدی کار می کنم پشت کنکوری ام دعا کنید :D) خوشحال میشم کمکی کرده باشم
مشکل اینه که لپ تاپم دست کسیه
ببین با توجه به برنامه ای که من دیدم بهتر کلا کلاس Option رو حذف کنی و بیاریش تو کلاس mainWindow چون اصلا نیازی نیست یه فرم از پیش طراحی شده رو بیاری تو کدات
تو کلاس mainWindow بیا یه action برای وقتی که از منو ها options کلیلک شد درست کن و تو اون فرم رو بساز اعضاشم همونایی که تو options.h بود گفتم اضافین اونارو بزار و به اعضای mainWindow اضافه کن اون وقت متغیر هایی که جز mainwindow هستند براحتی توسط فرم جدید options که در حین برنامه ساخته شده تغیر داده میشند.
یعنی کافیه جای کلاس یهQWidget اضافه کنی و اونو نمایش بدی
هم از نظر TimeComplexity و هم از نظر memoryComplexity نسبت به قبلیا بهتر میشه -
bq. ببین با توجه به برنامه ای که من دیدم بهتر کلا کلاس Option رو حذف کنی و بیاریش تو کلاس mainWindow چون اصلا نیازی نیست یه فرم از پیش طراحی شده رو بیاری تو کدات
p{direction:rtl; text-align:right}. اولش همین طوری نوشتم
ولی برای یادگرفتن این موضوع جداش کردم آخه من هر زبان برنامه نویسی جدیدی رو با نوشتن یه TicTacToe شروع می کنمbq. داستانش چیه کدوم فروم لینوکس؟ اینجانب از عشــــــــِّاق مخلص لینوکس هست
p{direction:rtl; text-align:right}. خب پس گل بود به سبزه هم آراسته شد. خیلی مخلصیم :)
من فدورا کار میکنم. توی فروم فدورا هم با همین اسم silver میتونی پیدام کنی.
چون دیدم توی ویندوز کد میزنی گفتم حتما از لینوکس استفاده نمیکنیp{direction:rtl; text-align:right}. Bingo
نوشتمش
اینم کدشform1.h
@#ifndef FORM1_H
#define FORM1_H#include <QMainWindow>
#include "form2.h"namespace Ui {
class Form1;
}class Form1 : public QMainWindow
{
Q_OBJECTpublic:
explicit Form1(QWidget *parent = 0);
~Form1();private slots:
void on_pushButton1_clicked();
void addToForm1(QString text);signals:
void sendToForm2(QString text);private:
Ui::Form1 *ui;
Form2 *f2;
};#endif // FORM1_H
@form1.cpp
@#include "form1.h"
#include "ui_form1.h"Form1::Form1(QWidget *parent) :
QMainWindow(parent),
ui(new Ui::Form1)
{
ui->setupUi(this);
f2=new Form2();
connect(f2,SIGNAL(sendToForm1(QString)),this,SLOT(addToForm1(QString)));
connect(this,SIGNAL(sendToForm2(QString)),f2,SLOT(addToForm2(QString)));
f2->show();connect(ui->exitButton,SIGNAL(clicked()),this,SLOT(close()));
}
Form1::~Form1()
{
delete ui;
}void Form1::on_pushButton1_clicked()
{
sendToForm2(ui->lineEdit1->text());
}void Form1::addToForm1(QString text)
{
ui->listWidget1->addItem(text);
}
@form2.h
@#ifndef FORM2_H
#define FORM2_H#include <QDialog>
namespace Ui {
class Form2;
}class Form2 : public QDialog
{
Q_OBJECTpublic:
explicit Form2(QWidget *parent = 0);
~Form2();signals:
void sendToForm1(QString text);private slots:
void on_pushButton2_clicked();
void addToForm2(QString text);private:
Ui::Form2 *ui;
};#endif // FORM2_H
@form2.cpp
@#include "form2.h"
#include "ui_form2.h"Form2::Form2(QWidget *parent) :
QDialog(parent),
ui(new Ui::Form2)
{
ui->setupUi(this);
}Form2::~Form2()
{
delete ui;
}void Form2::on_pushButton2_clicked()
{
sendToForm1(ui->lineEdit2->text());
}void Form2::addToForm2(QString text)
{
ui->listWidget2->addItem(text);
}
@p{direction:rtl; text-align:right}. "اینجا":http://www.mediafire.com/?ap1h83p9i33q8nl هم آپلودش کردم
p{direction:rtl; text-align:right}. مصطفی جان خیلی زحمت کشیدی. ممنون
محسن جان تو هم همینطورp{direction:rtl; text-align:right}. خدا خیرتون بده :)
p{direction:rtl; text-align:right}. باید روی برنامه خودم تستش کنم. فقط یه سوال : وقتی می خوایم از چند تا کلاس برای فرم های برنامه استفاده کنیم این روش Signal و Slot سالم ترین روشه دیگه؟ منظورم قواعد شیء گراییه
-
[quote author="silver" date="1336222569"]
اولش همین طوری نوشتم ولی برای یادگرفتن این موضوع جداش کردم آخه من هر زبان برنامه نویسی جدیدی رو با نوشتن یه TicTacToe شروع می کنم ممنون قواعد شیء گراییه[/quote]p{direction:rtl; text-align:right}. خوب من راه های دیگه های هم به ذهنم رسید واسه اینکار
1- بیای از تابع دوست کلاس استفاده کنی اون تابع دوست دو تا کلاس باشه و با توجه به شی ای که از هردو می سازی می تونی به Private ها هم دسترسی داشته باشی
2- کلاس دومی رو کلاس دوست تعریف کنی مثل قبلی تقریبا
3- سازنده کلاس mainWindow رو overload کنی و وقتی که تو کلاس جدیدت شی از اون میسازی اون فراخونی شه ولی توش فرم جدید نسازی که تو این حالت باید option های بازی به صورت عضو استاتیک کلاس باشند که وقتی تغییر میدیش تو شی اصلی ساخته شده (تو تابع main) هم تغییرات ایجاد شه[quote author="silver" date="1336222569"]
مصطفی جان خیلی زحمت کشیدی. ممنون
[/quote]p{direction:rtl; text-align:right}. خواهش می کنم عزیزم