Application unable to start correctly (0x0000007b)



  • Hi,

    I successfully built Qt-4.8.0 on MinGW (gcc-4.6.2), because I encountered an error while using Qt-4.8.0 build MingW (4.4.0).

    So when I start the Qt application octave-gui in MinGW environment the following error message appears:
    "The application was unable to start correctly (0x0000007b). Click OK to close the application."

    My Windows 7 is a 64 bit operating system, but all the other Qt applications are running smoothly.

    Best regards,

    Ole J. Hagen


  • Moderators

    Are you sure that all source have been recompiled with the new compiler?
    My first guess is that there is a mixture of versions. So make sure that you are linking with the correct libs and that all source files have been recompiled.



  • hey friends I also had the same problem with my Acer 4736z model...and i did the same thing as deskdecode said....changed the Bios config. from "AHCI" to IDE....it worked...thankx to deskdec.....

    As i dnt knw much abt the computers, can u guys make me clear that, is it a virus which is doing the transition of bios setup from IDE to AHCI...(which we have to restore to make it working normally)

    what is IDE or AHCI.....which use to be the default....setting...???

    Changing the setup from AHCI to IDE have removed the problem....

    http://www.deskdecode.com/how-to-fix-blue-screen-stop-error-7b-stop0x0000007b


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.