Important: Please read the Qt Code of Conduct - https://forum.qt.io/topic/113070/qt-code-of-conduct

RedLink Didn't find chip 'MIMXRT1064xxxxA'



  • I have installed Qt for Mcus (latest) on Windows 10. I have followed all of the instructions as far as I can tell.

    I am able to open the MCUXpresso IDE and debug the hello world example for the MIMXRT1064 Eval board.

    I am following these instructions:

    https://doc.qt.io/QtForMCUs/qtul-instructions-mimxrt1064-evk.html#debugging
    

    When I run these commands as state on that page (first one in one command window and other 2 in a new command window):

    %REDLINK% --server :50032 --mi -2 -vc -p MIMXRT1064xxxxA --ConnectScript RT1064_connect.scp --flash-driver= -x %Qul_DIR%\src\platform\boards\nxp\mimxrt1064-evk-common\cmake
    
    %ARMGCC_DIR%\bin\arm-none-eabi-gdb.exe HelloWorld.elf
    
    (gdb) target remote :50032
    

    The command prompt where I started RedLink gives the following output:

    Ns: MCUXpresso IDE RedlinkMulti Driver v11.2 (Sep 22 2020 13:23:35 - crt_emu_cm_redlink build 19)
    Wc(03). No cache support.
    Nc: Didn't find chip 'MIMXRT1064xxxxA' vendor 'NXP' in any part information directory
    Ea: part information directories:
    Ea: -x "%Qul_DIR%\src\platform\boards\nxp\mimxrt1064-evk-common\cmake"
    Ea: -x "C:/nxp/MCUXpressoIDE_11.2.1_4149/ide/binaries"
    Nc: chip initialization failed - Ec(04). Chip name unknown in library.
    Et:51: This MCU is not supported by the product (Failed on -p named Package (chip/board) lookup).
    

    What do I need to do to fix this?



  • I figured out the problem. There is an error in the command line that is shown on your page:

    https://doc.qt.io/QtForMCUs/qtul-instructions-mimxrt1064-evk.html#debugging
    

    This command line has \src\ in it and that should not be there. When I removed that part of the path it now works fine. I would recommend updating your instructions on that page:

    %REDLINK% --server :50032 --mi -2 -vc -p MIMXRT1064xxxxA --ConnectScript RT1064_connect.scp --flash-driver= -x %Qul_DIR%\src\platform\boards\nxp\mimxrt1064-evk-common\cmake
    

    Should be:

    %REDLINK% --server :50032 --mi -2 -vc -p MIMXRT1064xxxxA --ConnectScript RT1064_connect.scp --flash-driver= -x %Qul_DIR%\platform\boards\nxp\mimxrt1064-evk-common\cmake
    

    At least when I make that change everything works.


  • Lifetime Qt Champion

    Hi and welcome to devnet,

    This is a user forum, you should open a documentation issue on the bug report system so the relevant people will be notified.



  • @SGaist Good suggestion. Bug reported.


  • Lifetime Qt Champion

    You should post a link to it here so people can find it more easily.


  • Lifetime Qt Champion

    continued as QTMCU-23



  • @aha_1980 Thank you for posting that. Sorry I didn't get the notification with the suggestion.

    This is a great community.


Log in to reply