Important: Please read the Qt Code of Conduct - https://forum.qt.io/topic/113070/qt-code-of-conduct

Unable to build project on Android with Qt 5.14: qmlimportscanner: No such file or directory



  • I am trying to build my Qt app for Android using Qt 5.14 which allows the possibility to create an app bundle that allows to deploy one single file for different architecture. My app builds fine with 5.13.1 but when I try with Qt 5.14 I get this:

    qmlimportscanner: No such file or directory: "/home/casa/build-NotiziePLUS-Android_for_armeabi_v7a_arm64_v8a_x86_x86_64_Clang_Qt_5_14_0_for_Android-Release/qmake_qmake_qm_files.qrc"
    Invalid json output from qmlimportscanner.
    

    I am not really sure what the source of this error could be, I assume it must have to do with translation file but that's just a guess.



  • @daljit97 I've a similar problem here. In my case, the qmake generated android-*-deployment-settings.json contains the wrong path for qmake_qmake_qm_files.qrc.

    https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-81477



  • Thanks for the bug report. Unfortunately, for now I just conveniently switched back to Qt 5.13 and everything works there.



  • @daljit97 said in Unable to build project on Android with Qt 5.14: qmlimportscanner: No such file or directory:

    I am trying to build my Qt app for Android using Qt 5.14 which allows the possibility to create an app bundle that allows to deploy one single file for different architecture. My app builds fine with 5.13.1 but when I try with Qt 5.14 I get this:

    qmlimportscanner: No such file or directory: "/home/casa/build-NotiziePLUS-Android_for_armeabi_v7a_arm64_v8a_x86_x86_64_Clang_Qt_5_14_0_for_Android-Release/qmake_qmake_qm_files.qrc"
    Invalid json output from qmlimportscanner.
    

    I am not really sure what the source of this error could be, I assume it mcdvoice survey must have to do with translation file but that's just a guess.

    i think you might be right bcoz i have similer problem.


  • Qt Champions 2016

    Android Templates are different between 5.13 and 5.14 - have you (re)created your templates on 5.14 ?


Log in to reply